Betöltés...

Nature Cookta special pektin 80 g

Nature Cookta special pektin 80 g A lekvár készítésekor nagyszüleink a fortyogó,
forró lábas mellett órákig ácsorogtak és várták, hogy végre besűrűsödjön és
üvegekbe tölthessék. Időt és energiát takaríthat meg, ha a tökéletes kocsonyás
állag elérésére nem csak a gyümölcsökben található pektint használja. A Nature
Cookta Special Pektin segítségével otthoni körülmények között is csábítóan
ízletes, különböző színekben pompázó gumicukrokat is készíthet. A pektin
előfordulása Lekvárkészítésre már évszázadokkal ezelőtt használták a pektint,
melyet először Henri Bracconot jegyzett fel 1825-ben. A húsosabb gyümölcsök -
mint az alma vagy a körte - is magukban rejtik ezt az értékes, természetes
zselésítő anyagot. Megtalálható még a csipkebogyóban, sárgarépában és a
zellerfélék családjába tartozó murokban is. A tökéletesebb íz és állag elérése
érdekében már az elődeink is tettek alacsony pektintartalmú gyümölcsökből
készült lekvárokhoz magasabb pektin-tartalmúakat. A szárazföldi növények
sejtfalában található heteropoliszacharid mennyiségét és struktúráját
meghatározza az adott növény fajtája, kora és az is, hogy mely részében
található. (A növény erősebb részei több pektint tartalmaznak.) Minél érettebb a
gyümölcs, annál alacsonyabb koncentrációban van jelen, ezért az élelmiszeripar a
citrusokból való kivonása mellett a savanykás almából nyert pektint használja
fel a legtöbbször. Széles körben alkalmazza a lekvárok és dzsemek készítésénél.
A pékáruknál a zsírok helyettesítőjeként funkcionál. Stabilizáló hatása miatt a
kozmetika ipar szintén felfedezte magának. Ha a szivarozásnak hódolunk és a
sérült dohányleveleket szeretnénk visszatapasztani, akkor ez a természetes anyag
ebben is segítségünkre lehet.A pektin a konyháVízmegkötő képességét nap mint nap
kamatoztatja a zselésítésre használt pektin. Olyan megbízható, természetes alapú
stabilizálószer a konyhában, amellyel javíthatunk a lekvárok, zselék, dzsemek
minőségén, eltarthatóságán. Fantasztikusan finom édességeket készíthetünk a
felhasználásával. Elsősorban a gumicukrok előállításához ajánljuk a Nature
Cookta Special Pektint. Édesítővel és vízzel elegyítsük, majd állandó kevergetés
mellett, lassú tűzön forraljuk fel citromlével és kókusztejjel. Forrástól
számítva 5-6 percig főzzük, majd pár percig hűtsük, mielőtt formákba kiöntjük.
Hagyjuk addig állni, amíg a zselé meg nem dermed. Utolsó lépésként a formákból
kiborítva már darabolhatjuk is. Ha a megvalósításhoz bonbon és jégkockaformát
használunk, akkor nem csak beltartalmi értéke, hanem a külseje is különleges
lesz ennek a finomságnak. Olvasztott csoki felhasználásával adalékanyagmentes
szaloncukrot is készíthet belőle. Ez a különleges alapanyag nagyszerű
tortabevonókhoz, különleges desszertekhez és fagylaltokhoz is. A pektin
fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos,
kiegyensúlyozott étrendet. Tartalmaz: 100% citruspektin Kiszerelés: 80 gramm

Tovább
Adatlap
Ár: 2.050 Ft
 
Feladás dátuma: 2025.06.28
Eddig megtekintették 1 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Nature Cookta special pektin 80 g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta special pektin 80 g" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem