
Nature Cookta special pektin 80 g
Nature Cookta special pektin 80 g A lekvár készítésekor nagyszüleink a fortyogó,
forró lábas mellett órákig ácsorogtak és várták, hogy végre besűrűsödjön és
üvegekbe tölthessék. Időt és energiát takaríthat meg, ha a tökéletes kocsonyás
állag elérésére nem csak a gyümölcsökben található pektint használja. A Nature
Cookta Special Pektin segítségével otthoni körülmények között is csábítóan
ízletes, különböző színekben pompázó gumicukrokat is készíthet. A pektin
előfordulása Lekvárkészítésre már évszázadokkal ezelőtt használták a pektint,
melyet először Henri Bracconot jegyzett fel 1825-ben. A húsosabb gyümölcsök -
mint az alma vagy a körte - is magukban rejtik ezt az értékes, természetes
zselésítő anyagot. Megtalálható még a csipkebogyóban, sárgarépában és a
zellerfélék családjába tartozó murokban is. A tökéletesebb íz és állag elérése
érdekében már az elődeink is tettek alacsony pektintartalmú gyümölcsökből
készült lekvárokhoz magasabb pektin-tartalmúakat. A szárazföldi növények
sejtfalában található heteropoliszacharid mennyiségét és struktúráját
meghatározza az adott növény fajtája, kora és az is, hogy mely részében
található. (A növény erősebb részei több pektint tartalmaznak.) Minél érettebb a
gyümölcs, annál alacsonyabb koncentrációban van jelen, ezért az élelmiszeripar a
citrusokból való kivonása mellett a savanykás almából nyert pektint használja
fel a legtöbbször. Széles körben alkalmazza a lekvárok és dzsemek készítésénél.
A pékáruknál a zsírok helyettesítőjeként funkcionál. Stabilizáló hatása miatt a
kozmetika ipar szintén felfedezte magának. Ha a szivarozásnak hódolunk és a
sérült dohányleveleket szeretnénk visszatapasztani, akkor ez a természetes anyag
ebben is segítségünkre lehet.A pektin a konyháVízmegkötő képességét nap mint nap
kamatoztatja a zselésítésre használt pektin. Olyan megbízható, természetes alapú
stabilizálószer a konyhában, amellyel javíthatunk a lekvárok, zselék, dzsemek
minőségén, eltarthatóságán. Fantasztikusan finom édességeket készíthetünk a
felhasználásával. Elsősorban a gumicukrok előállításához ajánljuk a Nature
Cookta Special Pektint. Édesítővel és vízzel elegyítsük, majd állandó kevergetés
mellett, lassú tűzön forraljuk fel citromlével és kókusztejjel. Forrástól
számítva 5-6 percig főzzük, majd pár percig hűtsük, mielőtt formákba kiöntjük.
Hagyjuk addig állni, amíg a zselé meg nem dermed. Utolsó lépésként a formákból
kiborítva már darabolhatjuk is. Ha a megvalósításhoz bonbon és jégkockaformát
használunk, akkor nem csak beltartalmi értéke, hanem a külseje is különleges
lesz ennek a finomságnak. Olvasztott csoki felhasználásával adalékanyagmentes
szaloncukrot is készíthet belőle. Ez a különleges alapanyag nagyszerű
tortabevonókhoz, különleges desszertekhez és fagylaltokhoz is. A pektin
fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos,
kiegyensúlyozott étrendet. Tartalmaz: 100% citruspektin Kiszerelés: 80 gramm
forró lábas mellett órákig ácsorogtak és várták, hogy végre besűrűsödjön és
üvegekbe tölthessék. Időt és energiát takaríthat meg, ha a tökéletes kocsonyás
állag elérésére nem csak a gyümölcsökben található pektint használja. A Nature
Cookta Special Pektin segítségével otthoni körülmények között is csábítóan
ízletes, különböző színekben pompázó gumicukrokat is készíthet. A pektin
előfordulása Lekvárkészítésre már évszázadokkal ezelőtt használták a pektint,
melyet először Henri Bracconot jegyzett fel 1825-ben. A húsosabb gyümölcsök -
mint az alma vagy a körte - is magukban rejtik ezt az értékes, természetes
zselésítő anyagot. Megtalálható még a csipkebogyóban, sárgarépában és a
zellerfélék családjába tartozó murokban is. A tökéletesebb íz és állag elérése
érdekében már az elődeink is tettek alacsony pektintartalmú gyümölcsökből
készült lekvárokhoz magasabb pektin-tartalmúakat. A szárazföldi növények
sejtfalában található heteropoliszacharid mennyiségét és struktúráját
meghatározza az adott növény fajtája, kora és az is, hogy mely részében
található. (A növény erősebb részei több pektint tartalmaznak.) Minél érettebb a
gyümölcs, annál alacsonyabb koncentrációban van jelen, ezért az élelmiszeripar a
citrusokból való kivonása mellett a savanykás almából nyert pektint használja
fel a legtöbbször. Széles körben alkalmazza a lekvárok és dzsemek készítésénél.
A pékáruknál a zsírok helyettesítőjeként funkcionál. Stabilizáló hatása miatt a
kozmetika ipar szintén felfedezte magának. Ha a szivarozásnak hódolunk és a
sérült dohányleveleket szeretnénk visszatapasztani, akkor ez a természetes anyag
ebben is segítségünkre lehet.A pektin a konyháVízmegkötő képességét nap mint nap
kamatoztatja a zselésítésre használt pektin. Olyan megbízható, természetes alapú
stabilizálószer a konyhában, amellyel javíthatunk a lekvárok, zselék, dzsemek
minőségén, eltarthatóságán. Fantasztikusan finom édességeket készíthetünk a
felhasználásával. Elsősorban a gumicukrok előállításához ajánljuk a Nature
Cookta Special Pektint. Édesítővel és vízzel elegyítsük, majd állandó kevergetés
mellett, lassú tűzön forraljuk fel citromlével és kókusztejjel. Forrástól
számítva 5-6 percig főzzük, majd pár percig hűtsük, mielőtt formákba kiöntjük.
Hagyjuk addig állni, amíg a zselé meg nem dermed. Utolsó lépésként a formákból
kiborítva már darabolhatjuk is. Ha a megvalósításhoz bonbon és jégkockaformát
használunk, akkor nem csak beltartalmi értéke, hanem a külseje is különleges
lesz ennek a finomságnak. Olvasztott csoki felhasználásával adalékanyagmentes
szaloncukrot is készíthet belőle. Ez a különleges alapanyag nagyszerű
tortabevonókhoz, különleges desszertekhez és fagylaltokhoz is. A pektin
fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos,
kiegyensúlyozott étrendet. Tartalmaz: 100% citruspektin Kiszerelés: 80 gramm

Adatlap
Ár: | 2.050 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.06.28 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta special pektin 80 g" című hirdetést látja. (fent)